lat

O så har man suttit framför datorn ett antal timmar igen o inte gjort ett dyft idag. Fast jag tog iofs bussen till stadsbiblioteket kl. 19 bara för att få veta att det är stängt. O idag var givetvis sista inlämningsdagen. Förseningsavgift att betala imorgon...kul!...
   Om jag nu återgår till datorsittandet så märker jag att jag sitter framför datorn flera timmar om dagen. Jag blev lite överraskad av hur länge jag sitter framför datorn så jag började göra en lista på vilka saker jag fördriver min tid mest på.

Jag...
- sitter o kollar på film, det blir mest b-/independent filmer eftersom jag har sett det mesta inom big budget Hollywoodfilm vägen. Tycker att det är en idétorka i lala landet. Remakes, användning av en beprövad koncept, användning av kända namn för att locka till sig fler biobesökare...you name it.

- lyssnar på musik, det blir mest j- och k pop musik nuförtiden. Det är japansk och koreansk pop musik förövrigt. Om jag inte lyssnar på det eller samtidigt som jag lyssnar på det, har jag kommit på ett sätt att fördriva min tid ännu mer. I-Tunes organisering skulle jag vilja kalla det. Det går ut på att organisera låtar/album/artiser på i-Tunes in i det minsta detalj. Väldigt beroendeframkallande, det är nästan lite oroväckande om jag får själv säga.

- ser på youtubevideon. Ett annat fenomen som tycks fördriva det mesta av min tid. Jag hittar en video (oftast en dokumentärfilm som är uppdelad i olika delar) som tycks vara väldigt intressant. Efter det hittar jag en annan video som är relaterad till den dokumentärfilmen och så ser jag på den, sedan så finns det ännu en video som är relaterad till förra videon. O det kan hålla på i evigheter. Rekommenderas till den som inte har något liv...

- läser nyhetssidor. Nyheter är bra för att hålla koll på vad som pågår i världen och för allmänbildningen, sedan så är ju det mesta som skrivs negativt. Om det inte är någon naturkatastrof i Asien/USA så är det krig i <insert ett land i Mellanöstern>, o om det inte är krig så är det om en ekonomisk kris etc. Det uppstår en massa debatt kring ämnena, men allt jag ser är munnar som rör sig o väldigt lite gjort...what to do liksom?... Sedan för lite omväxling klickar man vidare till nöjesavdelningen. Någon kändis begär skilsmässa efter x antal år o det hela blir en dyr historia, en "has been" deltar i en dokusåpa som extraknäck för att ha råd med nästa Botox session, normalviktig kändis klagar över sin feta kropp o därför slimmar ner sin redan så smala kropp. Kul att läsa för stunden, innerst inne vet man att det mesta är bara blaha. 

- socialiserar mig på community sidor. Kul plats att hålla kontakten med vänner, bekanta o gamla klasskamrater på. Men tyvärr så tycks community sidor dra till sig människor, vars utstuderade liv får chansen "to shine" o leva ut den fantasin att va den personen de aldrig kan bli irl. Bli vän med en massa random personer för att verka populär, ingå i grupper man inte kan stå för, lägg upp bilder man har tagit flera gånger för att få in den perfekta posen o helt plötsligt blir man en socialite o ingår nu i stadens innekretsar, grattis! 
Facebook, check! Myspace, check! O snarlika community sidor, check! Woo!

Nu blev det minsann många saker jag höll på med då jag är framför datorn. Det som är så förvånansvärt är att det finns så mycket mer intressanta saker att göra när man är framför datorn, men ändå så håller man på med så mycket skit. En sak är klart, människor strävar efter det lätta...o det är lätt o va lat...Det är så lätt att bortse från de möjligheter man har att utvecklas, då menar jag inte att utvecklas i sin dumhet. Det är kanske dags att byta rutiner och göra något mer givande av sin tid. Klockan slår 03.10 o nu tänker duscha o sen sova.
När jag vaknar så ska jag direkt kolla min inkorg på facebook för att få info om nästa fest...

Ace!


Kommentarer
Postat av: Azze

Va roligt att du börjat blogga Bästis! Ska bli Såååå kul att få läsa din blogg varje dag hahah i will keep an eye on you! Sant som du säger det blir många timmar framför datorn...inte alltid så bra!

2009-02-07 @ 12:18:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0