körkort!

Ännu en milstolpe i livet. Jag har nämligen tagit körkort! Vet inte riktigt hur jag ska reagera, men det känns som att alla andra i ens omgivning är mer glad för min skull än vad jag själv är.
Hela dagen har det varit nervöst och jag har bara varit allmänt stressad, fram tills det jag fick beskedet om att jag hade klarat uppkörningen. Men en halvtimme innan beskedet skakade jag och var väldigt torr i halsen, I was a hot mess minst sagt.
Själva körningen gick väldigt väldigt bra, fram tills handledaren bad mig att backa runt ett hörn. Jag försökte mig på det första gången och det slutade i katastrof o andra gången var inte mycket bättre. Jag visste direkt att det fanns redan en chans att jag hade kuggat. Allting bara dalade efter det, jag blev oskärpt o missade en 30 skylt.
När vi väl parkerade för att utvärdera hur det hade gått för mig under uppkörningen, pratade han mycket o länge om vad jag gjorde för fel. Då tänkte jag redan att "Okej? Sluta prata o ge mig underkänd redan". O när han var klar så säger han mitt från ingenstans "...men du blir godkänd". Tala om att allting bara släppte, det kändes som en stor tyngd släppte från min axel. Nu efter alla gratulationer från familj o vänner sittar man här o är helt slut. Så nu ska jag bara titta på TV tills jag blir trött nog att sova.

Ace

just another manic saturday?

Lördag och inget att göra...drygt! Stadsbiblioteket stänger innan man ens har kunnat leta efter något intressant att läsa. Som tur var att hittade jag ett par böcker som verkar va spännande nog att ödsla några timmar på. Så nu sitter man fast här hemma med min mammas sambo o pratar strunt medan han kollar på fotboll. Sedan ska ett par av hans vänner komma över o se på mera fotboll, kul!...
Fotboll eller sport för övrigt är bara dötråkigt, fattar inte vad  man får ut av att titta på en boll som sparkas fram o tillbaks i ett plan. Jag är i desperat behov av ett liv, undrar om det är någon där ute som säljer ett.
Ska förmodligen läsa de böckerna som jag har lånat eller så somnar jag bort den här dagen...
För att visa en smula optimism, så är det fint väder för att gå ut...tyvärr så har jag inte det minsta orken att göra det.

Ace!


är du full eller?

Ibland så stavar jag som en fyllehund. Stör mig. Inte för att jag dricker alkohol alltså (a)
Nu ska tvätt hämtas och sen så bär det av till trafikskolan, då jag egentligen inte behöver lära in fler teoretiska saker men jag har inget liv så jag går dit ändå i hopp om att lära mig nya saker.

oh cool, you?

O så har man kommit hem från Entré då man var där med sina kompisar. Har aldrig tyckt om att titta i butiker i mer än 5 minuter, men idag var det inte fullt så illa då man tidigare under dagen var hos Vägverket och gjorde teoriprovet. O det gick ju väldigt bra, god känd blev det och man gick ut  därifrån nöjd och belåten. Mad props till mig eftersom tre dagar innan hade jag precis börjat plugga. O alla kids där ute, det är inget o rekommendera! Så nu är det bara uppkörningen som gäller nästa vecka på måndag o så har man körkortet.
Om inte för den fula bilden man tog på Vägverket (som kommer att följa mig i flera år framöver) så har dagen varit mycket bra. Rubriken är en citat hämtad ur A's fantastiska gangster vokabulär.

Ace!

lost in Köpenhamn

Jaha, så nu har man ställt om sin dygnsrytm till en någorlunda vanlig tid då man var uppe en eller två timmar längre under lördagsnatten. Under den dagen hann jag med två saker.
   Det ena var att jag hann med att komma bort mig i Köpenhamn, man måste verkligen gå vilse i där för att inse hur stort den staden egentligen är. Jag tog rätt buss men det gick åt fel håll, det var väl tur att min GPS hjärna uppfattade det relativt snabbt så jag omdirigerade och hoppade på bussen som gick åt rätt håll istället.
 Väl framme så insåg jag att man kunde ta ett citytåg som stannade betydligt närmare platsen, väldigt typiskt av mig att alltid ta den långa vägen. Vidare så hann jag med det andra saken, det är att komma på möte med mina kompisar över sundet (i tid! Smaka på den du!). Jag välkomnades in till en tvåa där uppemot 20 personer är tänkt skulle få plats och umgås. God orientalisk mat doftade genom hela lägenheten, jag skulle kunna kalla stämningen för sunkigt men det var faktiskt riktigt mysigt då alla hade kommit.
   Det hela höll på fram tills kl. 1 på natten och då var man verkligen trött. Man tog sig tillbaks över sundet sovandes på ett tåg med en kompis o ett antal fulla o högljudda danskar och svenskar ackompanjerad.
   I det stora hela kan man dra den slutsatsen att jag har lyckats med den bedriften att göra en hastig sightseeing i Köpenhamn och fått den tankeställaren att det är inte alltid smartast att ta den långa vägen, men spännande var det!

14 dagar

Sen är det uppkörning :S


söndag

O imorgon är det måndag. Kom precis hem från Eslöv. Det har varit en trevlig vistelse där, alltid kul o träffa kompisarna igen. Längtar redan tills de har påsklov o kan komma hit. Hoppas att jag har körkort tills dess. Det är 15 dagar kvar till uppkörningen och 10 till teorin. Jag börjar faktiskt bli lite spänd, jag får nog bära mig av till stadsbiblioteket imorgon o råplugga dagarna framöver. Nu ska jag i alla fall ta det lugnt och titta på en film som heter Fun with Dick&Jane som går på TV3 nu o sen sova.

Ace!


this is crazy...

Idag övningskörde jag, det gick relativt bra. I väntan på bussen efteråt, började det snöa lite. Fine, tänkte man, bara det slutar asap. Nu är jag äntligen hemma och den nya istiden har kommit. Det är snart mitten av mars, och det snöar för fullt där ute. Seriöst....what gives? Det var så fint ute igår och så plötsligt så snöar det kaosartat. Klimatförändringar sucks...tror att jag har påpekat det förr, men det förtjänar en encore. Om det snöar igen i april så blir jag tokig. Vill ha sol nu! Nej, nu ska jag söka lite jobb över nätet.

Ace!


konsten att hitta ett jobb när det är lågkonjuktur

Sanningen är att det finns inget knep till att hitta ett jobb då det är lågkonjuktur. Man får helt enkelt ta och exponera sig själv för arbetsmarknaden. Lättare sagt än gjort, särskilt specialfall nummer 1, that is me. Jobben som annonseras ut är väldigt konkurrenskraftigt eftersom arbetslösheten är relativt högt pga lågkonjunkturen och därför måste man visa engagemang och blotta sig för arbetsgivarna som inte riktigt söker någon för tillfället.
Kanske inte så lönsamt att söka efter jobb när personal inte efterfrågas. Men om man tänker efter så har man ju lämnat sitt CV till arbetsgivarens förfogande att kunna välja en då en ledig tjänst dyker upp i framtiden, dvs. man tjänar på att skämma ut sig själv och bli avvisad gång på gång. Då kan man fråga sig, hur många arbetsgivare behåller ens CV under en längre tid egentligen? Det känns nästan befriande att komma i undfund hur belönande det är när man släpper sina spärrar och vågar sig ut, utan säkerhetslinor.
Nu har man ju sökt till en del jobb, en del har hört av sig och varit entusiatiska över att kanske kunna få anställa en över sommaren. Och en del visa intresse av att kunna anställa en på heltid. Bra respons är ju ett steg närmare sitt mål kan jag ju tycka. Nu kan man i alla fall sova med gott samvete.

Ace!

tillbaks från ett uppehåll

O så var man tillbaks en gång från ett litet uppehåll.
För att summera vad som har hänt förra veckan så hölls det en föreläsning hemma hos mig i fredags. Det kom ungefär 15 ungdomar hem till mig o vi pratade lite om vetenskap o religion...kul. Lagade mat som knappt räckte till alla, så jag avstod från att äta.
   Lördag och söndag gick obemärkt förbi. Hände inget särskilt men det var några människor som höll på att bli påkörda då en bil körde mott rött i Triangeln, scary stuff...
   Idag, övningskördes det. Klarar av allting galant...or so I believe. O jag klarade av att fickparkera på en liten yta, så det var ju ett plus i kanten. O det är ju lägligt att jag övningskör så ofta som möjligt då jag har uppkörning den 30:e, nervöst...
Nu ska man titta på TV o ta det lugnt.

Ace!

RSS 2.0