trött

Så! Nu har man flyttat lite saker till den nya lägenheten. Köpt in lite mat inför föreläsningen imorgon. O så nu är man hemma och tittar på Underworld som går på TV6 (som förövrigt är en riktigt bra kanal). Sedan om jag har tid senare så ska jag koppla in PS3:an och kanske spela lite.

Ace! 


this is living

Så lyder Sony Playstation 3:s motto, då deras reklam rullar på TV:n.
Visst, det är ganska lyxigt med att ha en sådan läcker maskin i sitt vardagsrum (eller vart man nu förvarar den). Det är ju specifikationsmässigt den bästa konsollen ute på marknaden just nu. 
   Samtidigt så har man läst att Sony går i förlust för varje maskin de säljer. Det är lite synd, men jag tror nog ändå att det beror på att Sony är inte särskilt taktiska av sig. I andra hand så har Microsoft varit smarta (fega) med att köpa rättigheter till spel som var från början exklusivt för Playstation och därmed drar till sig fler spelare till sin sida o att deras maskin har varit ute längre än PS3 o har större spelutbud hjälper de på traven. Medan Wii går sin egen väg, dvs. gör fula och barnvänligaspel (till småbarnsföräldrars förtjusning). Så Nintendo är redan bunden till att sälja mängder av deras konsoller världen om.
   Ja, this is really living Sony...nu när Killzone 2 släpps, kan tyckas att Sony borde promota skiten ur spelet. För att faktorer som att Killzone 2 är världens just nu snyggaste o bästa fps spel ute på marknaden (imo) borde räcka för att satsa pengar på produkten, inte bara i försäljningssyften utan för att dra fler spelare till sig. Jag hoppas att Sony har en plan B i sina tankar, vare sig det är att sänka priset på sin maskin eller köpa till sig exklusiva spel, annars kommer det att gå åt skogen för dem.
   Utöver nördsnacket, så vill jag poängtera att jag köpte min första bluray film för två dagar sen. Valet föll på filmen Signs. Kanske inte den bästa filmen att köpa. Men det är en av mina favorit skräckfilmer, det handlar kort om aliens som invaderar jorden o i handlingen får man följa följa två brödrar med några kids på landet där de upptäcker konstiga märken på ute på fältet.
Mel Gibson och Joaquin Phoenix spelar i filmen. O på tal om Joaquin, så har väl ingen missat hans senaste vistelse på the Letterman Show, ett försök till att vara rolig eller bara allmänt hög? Eller kanske båda samtidigt?

                                   klicka på bilden för länk till klippet


bönder på jakt efter aliens?

                                   bönder på jakt efter aliens?

brainfart?

Idétorka på hemmafronten. Eller egentligen inte, det finns en massa att skriva om. Måste bara orka med.
Det tar nog fart snart, då man har mindre saker att tänka på.

Ace!


jag saknar grundskolan, jag var mobbad då

Rubriken är citerad av min kompis A, gissa om man asgarvade efteråt! Det här var bara en av A's klockrena uttalanden. Det som är så jäkla roligt är att A är helt omedveten om att det hon säger är hysteriskt roligt medan hon egentligen menar allvar. Detta hände på vårt vanliga fikaställe Espresso House, där fick vi dessutom gratis chai eftersom M kände personalen. Gratis är alltid godast?...Nja, inte det bästa chai, men god var den för att det var gratis. Placeboeffekten kanske?
   Timmar innan dess åkte vi ut på en utflykt till Lund o Burlöv. M visade sig vara i hög form inför hennes favorit sportgren , shopping. Har aldrig förstått mig på fascinationen av att konsumera en massa kläddplagg som man ändå inte kommer att använda särskilt ofta, "sån jealous hater" ringer i mitt öra, jag undrar varför?... 
   Efter det åkte vi tillbaks till Malmö för att äta på allas våran favorit restaurang Pizza Hut, där vi blev bemötta som kungligheter...eller stammisar if you will. Servitrisen hittade ett bord direkt o vi slapp att beställa för att "det vanliga" satt som inpräntad i hennes skalle...as it should be, med tanke på hur många gånger vi har varit o terroriserat det stället. Tyvärr ingen dricks för henne denna gång då man är luspank...längtar redan till nästa vecka då $$$ comes rollin' in.
   Utöver utflykten så har det egentligen inte hänt så mycket annat. Man kommer hem o då ser man att föräldrarna tittar på Melodifestivalen. Jag förstår givetvis inte heller svenskarnas fascination av detta fenomen. Men nu så är det äntligen över o nu så bloggar jag medan filmen "Hot Chick" går på TV4. Har sett det väl ett antal gånger redan, men en ganska rolig film då man inte har något annat att göra. Imorgon ska det tvättas och vi ska flytta lite kartonger till den nya lägenheten. Känns som att den här flytten tar en evighet...

Ace!

backfire

jaha, nu blev det ingen middag för att jag hade ont om pengar...aldrig mer Eslöv! -.-
O så var det brist på mat hemma, ska leecha hemma hos mamsen...

Ace!

otur, kärlek o tortyr i Sveriges tråkigaste stad!

Äntligen är man tillbaka framför dator! Det är sjukt hur beroende man är av datorn/internet i dagens samhälle, det kändes nästan lite som tortyr att vara borta från datorn för så länge. Nu ska jag iaf sätta mig in i en tidsmaskin o åka tillbaks till de händelserna då jag var borta o återberätta.
   En politiker (glömt namnet) utsåg en gång i tiden Eslöv som Sveriges tråkigaste stad. Varför vet jag inte. Det kanske beror på att ingen människa är ute efter kl. 5 på eftermiddagen. Det kanske beror på att det finns inget uteliv där whatsoever. Det kanske beror på att det inte finns någon sevärdighet för turister att stanna förbi o se på. Eller så beror det bara på min överdrivet cyniska attityd gentemot den staden. Jag som trodde att Malmö var en spökstad...
   Hur som helst, så har jag bott i Eslöv största delen av mitt liv, fast Malmö börjar komma ikapp med åren som går. I Eslöv finns iaf de trevligaste o de mest jordnära människorna...typ...
   Jag anlände i Ghost Town förra fredagen. Fredag den 13:e närmare bestämt. Kallas oftast för otursdagen. Jag råkade lyckligtvis inte ut för någon olycka, men vad jag inte visste så skulle en rad händelser leda till just lite otur.
   Fredagen var det tänkt att jag o de närmaste vännerna skulle ha en lugn filmkväll, stanna uppe sent o kolla på skräckfilmer. Det slutade med att folk blev lite väl fulla...kul för en nykterist som jag då...men tur att min utflippade personlighet som kommer ut då o då klår vilken full person som helst. Jag var bland de sista som somnade... o det berodde givetvis på att fyllona sov/var lata medan jag o några andra till fick städa.
Lördagen skulle egentligen sluta med att jag skulle åka hem tidigt till min säng i Malmö...men ack så fel jag hade. Istället hamnade jag i en lägenhet o fick trängas med 12 andra personer o tittade på anime, då jag kunde ha åkt hem o firat alla hjärtans dag med mina närmaste. 
Lägenheten var en trea iofs, anime kan va trevligt att titta på (om man nu fattade handlingen) o det fanns väldigt trevligt folk där. Men jag ville bara hem, hem, hem.
   Istället för att åka hem kl. 9 på morgonen slutade med att jag åkte hem kl. 9 på kvällen. Jag fick dessutom reda på att jag inte fick stanna i den gamla lägenheten eftersom det var visning dagen efter. Så jag tog mitt pick o pack o stannade i den nya lägenheten. Jag har kommit till att hata det stället redan, det är värsta snobbstället o grannarna stirrar ner en som om de var mycket bättre än en själv. Men jag tänker fanimej ha på mig mina mjukisbyxor and whatnot när jag går runt i det området o skiter i vad andra tycker o tänker.
   Sedan så sov jag över hos en bekant o tittade på skräckfilm igår. Kul, om nu den personen kunde sluta röka rakt upp i mitt ansikte...
  Nu känns det bara som att jag är bitter över allt och alla så nu får jag avsluta innan det blir värre. Det ironiska är att dessa händelser skedde i samband med förra fredagen. Fredag den 13:e närmare bestämt.
Jag har hört att det är fredag den 13:e igen nästa månad. O då kommer jag att va förbered, I bet you on it.
Nu väntar jag på ett samtal från A o M för att äta lite middag ute på stan. Synd bara att alla pengar gick åt att praktiskt taget skit i Eslöv. Vad göra?

Hyperventilation...bästa formen av gratis terapi?

jag slår min flickvän med ett paraply

Nu är man äntligen hemkommen o nu står allt återigen still (även i skallen). O i brist på händelser i det verkliga livet tänker jag skriva lite om våra grannar i lala landet.
   Jag tror att många vet redan om vad som snackas mest just nu. Chris Brown ska nämligen stå inför rätta för att ha misshandlat sin påstådda flickvän Rihanna. Jag tänkte vänta på ett officiellt uttalande från polisen om hur det egentligen gick det till, men jag kunde knappt bärga mig att skriva om händelsen.
   Vanligtvis så spinner median olika historier om hur händelsen kan ha gått till. Jag har läst olika artiklar om detta o det fanns två saker jag fastnade för. Det ena är att det sägs att Chris använde sig av ett "vapen" för att skada sin flickvän. Det andra är att det fanns uppenbarligen ett paraply i bilen där de befann sig (brottplatsen).
Ironi på hög nivå någon?


                             klicka på bilden för att komma till artikeln             "You can hit me with your umberellah-ella-ella-eh-eh"?

jag hatar/älskar min mamma

Fick precis ett samtal från min mamma som skulle påminna mig om att gå till trafikskolan o boka körlektioner.
Det slutade med att vi började bråka i telefon, jag hatar när hon ska behandla mig på det sättet o ska påminna mig om vartenda grej som jag ska göra. Jag är inte ett barn o jag är inte dement eller senil (P kommer säkert att skratta). Det har jag påpekat om för henne flera ggr, men hon verkar inte kunna ta till sig det till sin hjärna.
   Efter samtalet tänker man i efterhand att hon menade bara väl. Det är snällt att någon tänker på en ju, det är kanske det vad folk menar med unconditional love.
   Det jag vill få sagt med här är att jag förstår inte den här hatkärleken man har mot sin mamma, o då snackar jag inte bara om mitt fall. En massa människor lever med den här mentaliteten. Sådant förekommer också då man har syskon. Det är kanske bara mänskligt?

seriöst...

När jag skulle gå o lägga mig igår hörde jag att det blåste rejält utanför. När jag vaknade så blåste det fortfarande väldigt mycket utanför. Jag gick upp för att göra lite frukost för att sedan titta utanför, vad ser jag då? Jo, ett tjockt lager med snö som täcker hela gräsplanen utanför. Vad i helsike är det här?! Vi är i mitten av februari, det är ju snart vår. O sist jag kollade så hade vi aldrig så här mycket snö i december, the peak of friggin' winter! Klimatförändringar sucks!
   Nu sitter jag här iaf med en macka i handen o bloggar, snart ska jag ut i kylan o bege mig till stadsbiblioteket. Sedan ska jag till trafikskolan för att boka några körlektioner. En tanke till, jag har kommit i undfund att det är skönt o ha pengar för då slipper man känna sig så finansiellt handikappad. Så nu jag tänker betala mina tråkiga räkningar.


nu jävlar!

Nu ska jag banne mig lära allt vad html heter o göra sidan fin! Så imorgon blir det raskt till stadsbiblioteket o låna några böcker om webbdesign o HTML! >:( Nu ska jag lägga mig dock!

Ace!


inte mycket gjort...

vakna, äta, städa, skicka CV,  vila, duscha, organisera datorn. Det är allt jag har fått göra idag...tråkigt.

driving off a mountain's edge

...not really. Var ute på halkbanan idag dock. Nervöst i början men kul efter en stund o då pratar vi om halkkörningen vilket är ett delmoment i jakt efter sitt körkort.
   Det började med en lång introduktion där de visade hur allvarligt det är med olyckor som sker då vägarna är hala. De visade ett exempel på en en totalt kvaddad bil som förvånansvärt hade bara åkt i 50km/h. Sedan fick vi pröva att sitta i en bil där de snurrade en upp och ner o det skulle simulera hur det är om bilen hade voltat. Kul upplevelse men samtidigt läskigt ifall sånt skulle hända irl.
   Sedan var det dags för det praktiska. Alla satte sig i var sin bil o trampade gasen i botten...kanske inte det heller. Det var iaf olika moment där man körde i några varv. Vi fick köra i kurvor där det var halt underlag o utföra olika saker i olika hastigheter, det resulterade oftast i att man tappar kontrollen över bilen o i vissa bilar snurrade man en massa varv o det pga olika förutsättningar (lufttryck i däcken etc.). Man skulle också lära sig att tvärbromsa, lite obehagligt var det då jag är van vid att stanna mjukt . O vi testade hur vi skulle ha reagerat ifall det skulle dyka upp något/någonting ute på vägarna o givetvis hade vi nog kört på människan/djuret/whatever irl ifall vi inte hade vatt försiktiga.
Lyckligtvis slutade allting bra, alla i min grupp klarade det. På vägen hem pratade man om att en snöstorm skulle vara på väg o just i det ögonblicket började det givetvis snöa...o nu sitter man instängd sitt trygga hem o bloggar medan det snöar för fullt ute.
   Imorgon (eller på torsdag) så ska jag nog gå o söka jobb, både på Internet och gå personligen o fråga dem. Jag kommer säkert att få många avslag o jag är inte den personen som tål rejections, så det blir nog som ett slag under bältet...ett antal ggr. Men man kan inte sitta i en bubbla för alltid, så det gäller till att komma ut o få det gjort för att erfarenhet. Det kommer nog att gå bra o om jag har tur så kanske jag får ett jobb.
Nu ska jag iaf organisera i-Tunes biblioteket (my new high) lite innan jag går o lägger mig.
Kör försiktigt ute på vägarna!

Ace!

kul

Nu har vännerna gått...lite tråkigt...men kul har det vatt! Åt först på Pizza Hut (~det är typ innestället i Malmö just nu...om ni inte redan visste så är det stället the shit liksom~...) där vi är stammisar.
   Gick dit som vanligt med M och A, o så var det en o annan krylltott som följde med. Grekisk-, kebab o Bacon BBQ pizza, samma gamla visa. Pizzan var som vanligt god o det var faktiskt najs o träffa de igen, det var nog tre veckor sedan vi sist sågs.
   Sedan åkte vi hem till mig o sjöng lite Singstar. Lite småtöntigt men sjukt kul! Singstar är ju ett spelså det ska vara kul att spela/sjunga o inte tas på blodigt allvar, fast man blev lite paff när krylltotten tog i från tårna o började sjunga.
Sängen är fortfarande inte nedmonterad, böckerna är lämnade och inga förseningsavgifter den här gången...lyckligtvis. Så det har varit en väldigt najs dag faktiskt. Nu ska jag belöna mig själv med lite kvällsmat o film, tror att det blir en skräckis ikväll.

Ace!

tidigt uppe

Vaknade kl. 11 idag av att larmet gick av på mobilen. Ställde in larmet för att jag skulle upp tidigt och skruva isär en säng här hemma. Klockan slår 13.00 o sängen står fortfarande stadigt uppe...hade tydligen inte den rätta skruvmejseln hemma...
Så nu ska jag städa lite o sen vila innan jag går ut...

lat

O så har man suttit framför datorn ett antal timmar igen o inte gjort ett dyft idag. Fast jag tog iofs bussen till stadsbiblioteket kl. 19 bara för att få veta att det är stängt. O idag var givetvis sista inlämningsdagen. Förseningsavgift att betala imorgon...kul!...
   Om jag nu återgår till datorsittandet så märker jag att jag sitter framför datorn flera timmar om dagen. Jag blev lite överraskad av hur länge jag sitter framför datorn så jag började göra en lista på vilka saker jag fördriver min tid mest på.

Jag...
- sitter o kollar på film, det blir mest b-/independent filmer eftersom jag har sett det mesta inom big budget Hollywoodfilm vägen. Tycker att det är en idétorka i lala landet. Remakes, användning av en beprövad koncept, användning av kända namn för att locka till sig fler biobesökare...you name it.

- lyssnar på musik, det blir mest j- och k pop musik nuförtiden. Det är japansk och koreansk pop musik förövrigt. Om jag inte lyssnar på det eller samtidigt som jag lyssnar på det, har jag kommit på ett sätt att fördriva min tid ännu mer. I-Tunes organisering skulle jag vilja kalla det. Det går ut på att organisera låtar/album/artiser på i-Tunes in i det minsta detalj. Väldigt beroendeframkallande, det är nästan lite oroväckande om jag får själv säga.

- ser på youtubevideon. Ett annat fenomen som tycks fördriva det mesta av min tid. Jag hittar en video (oftast en dokumentärfilm som är uppdelad i olika delar) som tycks vara väldigt intressant. Efter det hittar jag en annan video som är relaterad till den dokumentärfilmen och så ser jag på den, sedan så finns det ännu en video som är relaterad till förra videon. O det kan hålla på i evigheter. Rekommenderas till den som inte har något liv...

- läser nyhetssidor. Nyheter är bra för att hålla koll på vad som pågår i världen och för allmänbildningen, sedan så är ju det mesta som skrivs negativt. Om det inte är någon naturkatastrof i Asien/USA så är det krig i <insert ett land i Mellanöstern>, o om det inte är krig så är det om en ekonomisk kris etc. Det uppstår en massa debatt kring ämnena, men allt jag ser är munnar som rör sig o väldigt lite gjort...what to do liksom?... Sedan för lite omväxling klickar man vidare till nöjesavdelningen. Någon kändis begär skilsmässa efter x antal år o det hela blir en dyr historia, en "has been" deltar i en dokusåpa som extraknäck för att ha råd med nästa Botox session, normalviktig kändis klagar över sin feta kropp o därför slimmar ner sin redan så smala kropp. Kul att läsa för stunden, innerst inne vet man att det mesta är bara blaha. 

- socialiserar mig på community sidor. Kul plats att hålla kontakten med vänner, bekanta o gamla klasskamrater på. Men tyvärr så tycks community sidor dra till sig människor, vars utstuderade liv får chansen "to shine" o leva ut den fantasin att va den personen de aldrig kan bli irl. Bli vän med en massa random personer för att verka populär, ingå i grupper man inte kan stå för, lägg upp bilder man har tagit flera gånger för att få in den perfekta posen o helt plötsligt blir man en socialite o ingår nu i stadens innekretsar, grattis! 
Facebook, check! Myspace, check! O snarlika community sidor, check! Woo!

Nu blev det minsann många saker jag höll på med då jag är framför datorn. Det som är så förvånansvärt är att det finns så mycket mer intressanta saker att göra när man är framför datorn, men ändå så håller man på med så mycket skit. En sak är klart, människor strävar efter det lätta...o det är lätt o va lat...Det är så lätt att bortse från de möjligheter man har att utvecklas, då menar jag inte att utvecklas i sin dumhet. Det är kanske dags att byta rutiner och göra något mer givande av sin tid. Klockan slår 03.10 o nu tänker duscha o sen sova.
När jag vaknar så ska jag direkt kolla min inkorg på facebook för att få info om nästa fest...

Ace!


filler

Det har inte hänt så mycket idag. Har bara storhandlat så att jag kan klara mig i minst en vecka eller två. Idag har varit en av de här dagarna som jag brukar kallar för "fillers", ganska händelsefattiga dagar som går obemärkt förbi. Tråkigt...
   Har iofs märkt att det blir mycket tonfisk på burk på sistone, hur kul är det egentligen? Hoppas att det gäller bara den här månaden då jag måste spara inför halkkörningen, teorin och uppkörningen. Det där kostar ju en massa pengar >.< Men det ska bli spännande o se hur det går, hoppas att jag klarar av de momentena på första försöket.
Ska nog läsa bok till sömns nu o hoppas på en mer händelserik dag imorgon.

Ace!


Opa!

Idag så har det inte hänt så mycket. Jag har hjälpt till o flytta några kartonger till den nya lägenheten. Är fortfarande lite småsur över att jag har fått en aning mindre rum än vad jag har nu, men det är väl inget som berör mig särskilt mycket eftersom läget är perfekt.
   Efter att vi hade gjort några rundor, åt vi på en grekisk restaurang i närheten som heter Kamaki. Trevligt ställe, fin inredning, stor yta, väldigt god mat men tyvärr väldigt tomt. Vet inte om det var bara ikväll men det var bara vi och några till som var där och åt. 
   Grekisk mat är verklgen gott, det var lite dyrt där vi åt men det finns en till grekisk restaurang som jag o mina kompisar brukar gå till som heter Plaka som ligger på Möllan. Det är betydligt billigare men platsen är betydligt mindre.
  Sedan så måste jag påpeka en till sak om grekisk mat. Jag har märkt att det ingår mycket lök (röd/gul/vit/whatever) i rätterna, o visst är det nyttigt. Men eftersmaken o lukten är det värsta som finns, det hemska är att det håller i sig väldigt länge. Kanske bara jag som är petig med sånt, men jag tycker inte om när folk pratar med mig o luktar lök.
Nu ska jag gå o sova.

Ace!


världens bästa granne!

O så har ännu en dag gått mot sitt slut. Det har iofs redan varit slut för ett tag sen...
   Grannar kan både vara mardrömmen eller lyckan. Sedan jag var ung har jag hört många skräckhistorier om grannar som missköter sig. Antingen så skräpar de ner trappuppgången eller så väljer de att tvätta kläderna när det väl passar dem.
   Jag har haft turen att inte ha såna grannar, utan tvärtom. Jag har världens bästa grannar, som alltid hälsar på en i trappuppgången och som erbjuder sig att öppna dörren då man har händerna fulla.
Idag tänkte jag på en sak dock, i motsats till mina grannar så är jag förmodligen världens sämsta granne.
Jag hälsar sällan tillbaks på mina grannar, öppnar inte dörren för någon och jag kan inte ens sköta mina tvättider.
Imorse så var det tänkt att jag skulle vakna 8 och börja tvätta men istället vaknade jag kl. 12.30 (tacka min sömnsvårighet vet jag!) då med en halvtimme kvar till för att tvätta. Jag springer hastigt ner för att se om den andra tvättpassen var ledig, men det var den givetvis inte.
   Min granne var i tvättstugan samtidigt och såg att jag hade helt glömt bort och tvätta, hon erbjöd då sin tid för att jag skulle kunna tvätta. Alltså kan ni fatta, erbjöd SIN tid för att en främling skall kunna tvätta sina smutsiga kläder.
O då blir man givetvis glad o tänker i efterhand att man har verkligen världens bästa granne!
   Lite synd är det dock, för snart ska jag flytta :( Har hunnit bära några kartonger till den nya lägenheten och läget är givetvis mycket bättre än min nuvarande men jag tror inte att jag någonsin kommer hitta en granne som den jag har som bor under mig.
Så det här inlägget kan man väl säga är tillägnad åt min granne, som slår alla andra grannar o som får mig till att vilja va en bättre granne :)
Nu är det sängdags!
Ps. Lyckost till den som flyttar in efter mig!

Ace!

...and so it begins.

Yes. O så har man börjat skriva blogg, såsom många andra gör nuförtiden. Att blogga har väl varit en trend sedan ett tag tillbaks, o man har själv funderat på att skapa en. Men det har aldrig blivit av, förrän nu.
Så det ska bli spännande o följa hur livet utvecklar detta år (o åren framöver förhoppningsvis).

Ace!

RSS 2.0