konsten att hitta ett jobb när det är lågkonjuktur

Sanningen är att det finns inget knep till att hitta ett jobb då det är lågkonjuktur. Man får helt enkelt ta och exponera sig själv för arbetsmarknaden. Lättare sagt än gjort, särskilt specialfall nummer 1, that is me. Jobben som annonseras ut är väldigt konkurrenskraftigt eftersom arbetslösheten är relativt högt pga lågkonjunkturen och därför måste man visa engagemang och blotta sig för arbetsgivarna som inte riktigt söker någon för tillfället.
Kanske inte så lönsamt att söka efter jobb när personal inte efterfrågas. Men om man tänker efter så har man ju lämnat sitt CV till arbetsgivarens förfogande att kunna välja en då en ledig tjänst dyker upp i framtiden, dvs. man tjänar på att skämma ut sig själv och bli avvisad gång på gång. Då kan man fråga sig, hur många arbetsgivare behåller ens CV under en längre tid egentligen? Det känns nästan befriande att komma i undfund hur belönande det är när man släpper sina spärrar och vågar sig ut, utan säkerhetslinor.
Nu har man ju sökt till en del jobb, en del har hört av sig och varit entusiatiska över att kanske kunna få anställa en över sommaren. Och en del visa intresse av att kunna anställa en på heltid. Bra respons är ju ett steg närmare sitt mål kan jag ju tycka. Nu kan man i alla fall sova med gott samvete.

Ace!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0